Årsregnskab for enkeltmandsvirksomhed

Hvis du overvejer et at få lavet et årsregnskab for enkeltmandsvirksomhed, så er det en god idé at læse med her.

Hvad end du lige har startet din enkeltmandsvirksomhed eller har kørt den i længere tid, ved du, at tid er en knap ressource. Derfor er det vigtigt, at du bruger tiden der, hvor du er allerbedst – og det er til at drive din forretning. Her kommer Ajour Regnskab så ind i billedet. Årsregnskab er nemlig noget af det, vi er bedst til.

Vi føler os rimelig sikre, når vi påstår, at årsregnskab ikke står øverst på din todo-liste – men det skal jo laves, og det er vigtigt, at det bliver lavet rigtigt.

Rigtig mange enkeltmandsvirksomheder har desværre knækket nakken på at have et ufuldstændigt årsregnskab, hvilket enten har resulteret i kæmpe uforudsete organiseringsopgaver eller bøder.

Vi anbefaler derfor alle enkeltmandsvirksomheder at få hjælp til årsregnskabet, så året kan lukkes med god samvittighed, og der kan startes på et friskt. Rigtig mange indehavere af enkeltmandsvirksomheder oplever en større ro i deres daglige arbejde, når de ved, at årsregnskabet står snorlige – og er der noget vi kan, så er det at få det til at stå snorlige.

Ring til Ajour Regnskab for hjælp til bogføring
Ring og
hør mere
Har jeg fanget din interesse
21 46 22 44
Ring til Ajour Regnskab for hjælp til bogføring
Har jeg fanget din interesse?
21 46 22 44

Hvorfor skal enkeltmandsvirksomheder lave årsregnskab?

Når man har en enkeltmandsvirksomhed, har man ikke pligt til at indberette et årsregnskab, men man har pligt til at holde et årsregnskab for de seneste fulde to regnskabsår.

Man kan blive forlangt at fremvise dette, hvis der skulle opstå tvivl om virksomhedens indberetninger. Derfor er det akkurat lige så vigtigt at have et årsregnskab for en enkeltmandsvirksomhed som for alle andre virksomhedstyper.

Det kan også hjælpe dig som selvstændig med at få et overblik over, hvordan virksomhedens økonomiske situation ser ud. Det er generelt en god måde at få lavet en opgørelse over året.

Årsregnskab for enkeltmandsvirksomhed

Hvad indeholder et årsregnskab for en enkeltmandsvirksomhed?

Det indeholder det samme, som for andre virksomheder – men hvad er det så? Herunder har vi beskrevet de vigtigste elementer i årsregnskabet.

  • Balance, der beskriver de værdier virksomheden har, og det som virksomheden skylder væk
  • Resultatopgørelse, der viser, hvor mange penge enkeltmandsvirksomheden har tjent, og om der har været overskud eller underskud
  • Eventuelle noter, hvor der kan være beskrivende information omkring selve årsregnskabet

Det er altså relativt få tal, der skal oplyses, men det gør det nødvendigvis ikke til en simpel opgave, da disse tal ofte er baseret på en lang række regninger, bilag og fakturaer.

Hjælp selv til – og spar mange penge!

Der kan være rigtig mange penge at spare, hvis man som enkeltmandsvirksomhed hjælper lidt til. Her taler vi ikke om udformningen af selve årsregnskabet, men blot at holde en god orden i sine bilag, fakturaer og regninger. Dette gør det langt lettere og hurtigere for os, når vi skal udarbejde årregnskabet.

Det eneste det kræver er faktisk, at du laver et godt system arkiverer alle dine bilag efter dette system.

Til sidst er vi meget grundige i forhold til gældende lovgivning og sørger for, at dit regnskab bliver klaret efter alle kunstens regler. Hvis du har brug for hjælp til et årsregnskab til dit anpartsselskab så læs her.

Kontakt os i dag

så kan vi tag en uforpligtende snak

Ajour Regnskab

Havehusene 64, 2670 Greve